HSBO Fastighetsförmedling erbjuder hyreslägenheter i Uppsala
Din bostad » Inflyttning

Inflyttning

Rutiner för inflytt

Du har rätt att flytta in kl. 12.00 dagen när ditt hyresavtal börjar att gälla. Är inflyttningsdagen en lördag, söndag eller helgdag sker inflyttning tidigast kl.12.00 den första vardagen efter helgen. I de flesta fall kommer du överens med din hyresvärd när inflyttningsdagen blir.

Läs mer om

Nycklar

Hemförsäkring

El-abonnemang

Bredband/IP-telefoni/TV mm.

Besiktning av lägenhet

Adressändring

Nycklar

Om du ska flytta in på Rundelsgränd 5 ska nycklar/brickor kvitteras ut hos Certego på Fyrislundsgatan 68. Du behöver ha med dig giltig ID-handling och hyreskontrakt för att få ut nycklar och brickor. För öppettider hänvisas till Certegos hemsida.

Om du ska flytta in på Sankt Johannesgatan 11 ska nycklar/brickor kvitteras ut hos Great Security på Björkgatan 73. Du behöver ha med dig giltig ID-handling och hyreskontrakt för att få ut nycklar och brickor. För öppettider hänvisas till Great Security.

Om du ska flytta in på någon annan adress är du välkommen att kvittera ut nycklar/brickor på hyresvärdens kontor, St Larsgatan 8 A. Boka en tid med hyresvärden när du kan kvittera ut nycklarna och kom ihåg att ta med giltig ID-handling.

Hemförsäkring

Du ska teckna en hemförsäkring när du flyttar in i en av våra bostäder. Den täcker skador på dina ägodelar och hjälper dig till exempel med en tillfällig bostad om du drabbas av en skada i bostaden som en brand eller vattenläcka. För att teckna en hemförsäkring ber vi dig ta kontakt med något försäkringsbolag som hjälper dig vidare. Den ska gälla från och med den dag du enligt kontraktet har tillträde till lägenheten och under hela tiden du bor hos oss.

El-abonnemang

Om du bor på Rundelsgränd 5, Sankt Johannesgatan 11 eller Sankt Johannesgatan 13 behöver du inte teckna något separat elavtal utan dessa finns redan på plats.

Bor du på Sankt Larsgatan 8 eller Svartmangatan 11 måste du teckna egna abonnemang för hushållselen till din lägenhet. Ett abonnemang måste tecknas för elnätet och för närvarande är det Vattenfall AB som äger elnätet i Uppsala. Sedan måste du också teckna ett abonnemang för själva förbrukningen och där finns det flera aktörer att välja mellan. Tänk på att du själv måste säga upp avtalet den dag du flyttar ut.

Bredband/IP-telefoni/TV mm.

HS Bo AB har ett gruppavtal som gäller för bredband och basutbud på TV kanaler. Du kan inte välja detta fritt utan det gäller för alla som bor i kvarteret. Gå in på deras hemsida och ange din adress så ser du vad som ingår. När du flyttar in måste du anmäla det till Tele 2 på telefonnummer 90222.

Vill du ha utökade tjänster avseende hastighet på bredband, flera TV kanaler eller något annat de erbjuder beställer du det direkt av Tele2 som fakturerar dig för dessa tillägg. Den hastighet som ingår för bredbandet brukar räcka bra till alla så börja gärna med att testa det under en period innan du beställer tjänster som kostar och kanske inte behövs. När som helst kan du kontakta Tele2 för att beställa utökad hastighet eller lägga till annan tjänst.

Besiktning av lägenhet

När du flyttar in i din bostad kommer du få ett protokoll från en besiktning som gjorts så vi vet vilken status din lägenhet var i vid inflyttningen. Detta protokoll kommer vi sedan jämföra med det protokoll vi kommer upprätta om du ska avflytta från lägenheten. Detta för att identifiera eventuella åtgärder som måste återställas, eller skador som måste åtgärdas och om du som hyresgäst blir ersättningsskyldig för något.

Adressändring

Adressanmälan gör du lätt via Svensk Adressändring, där kan du få mer information om hur du gör en flyttanmälan, en adressändring och eftersändning av post. Glöm inte heller att göra en flyttanmälan hos Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress.

Så adressändrar du vid flytt – Adressändring

Folkbokföring | Skatteverket